Qui som

El meu pare i la meva mare van ser directors de dos magnífics col·legis públics de Sabadell. La passió per la seva professió i la preocupació per la formació dels seus alumnes i famílies era palesa també a casa. Sóc docent gràcies a ells i procuro fer i transmetre el bon fer que ells em van ensenyar. En educació parlem de justícia quan tractem els nostres alumnes de forma diferent segons les seves necessitats, dins i fora de l’aula, estimant la diversitat i transmetent tot el que la complementarietat pot enriquir-nos.
Com a mare també procuro atendre el millor que puc les diferències dels meus fills. No hi ha una escola millor que una altra, sinó que hi ha una escola, un projecte educatiu per a cada nen. Els meus fills van a dos col·legis molt diferents, cadascun d’ells és feliç on està, perquè avui puc triar el que més li convé a cadascun. I demà?
Mari Carmen Albàs Professora d'una escola concertada de Sabadell
Soy ex-alumna y madre de alumno. Después de mi experiencia puedo asegurar que no hay escuela mejor en la que escolarizar a mi hijo, un colegio cristiano, que educa en valores y con un proyecto educativo de primera línea.
Nosotros hacemos un esfuerzo económico por llevar al peque a este colegio, pero lo hacemos convencidos de que es LO MEJOR para él! Pero sin concierto, no tendremos siquiera la opción de poder elegir.
Que nuestros niños no les molesten. Déjenlos a parte de la política, déjenlos seguir siendo lo que son, niños y adolescentes con ganas de aprender.
No es normal que tengamos que estar padeciendo por la incertidumbre que nos crean al pretender eliminar nuestro derecho a decidir lo más básico como personas: la formación que recibimos.
Maite Moreno Ex-alumna y madre de alumno (Premià de Mar)
La llibertat d’escollir l’educació dels fills és un dret fonamental reconegut en la Declaració Universal dels Drets Humans. Eliminant les ajudes a les escoles concertades, esteu retirant aquest dret fonamental a les famílies de menys recursos. Si el que voleu realment és imposar un model únic d’educació, llavors sou uns feixistes.
Marc Badià Castella
Com a alumne que ha estudiat a una escola concertada reitero mil vegades i demano les següents ‘exigències’:

  • Que es respecti la legalitat vigent, el consens del Pacte Nacional per l’Educació, la LEC i la realitat actual que deriva del seu desenvolupament, sense excloure cap centre dels que actualment atenen els nostres fills i filles.
  • Que cessin els atacs contra l’escola concertada com si fos la causant de la precarietat de recursos, quan està estalviant molts diners a la societat.
  • Que es doti d’autonomia real als centres educatius per decidir el seus projectes educatius amb la participació de les famílies i sense direccions imposades des de fora.
  • Que s’apliquin mesures legislatives i econòmiques per garantir la qualitat educativa, la sostenibilitat i la gratuïtat real de l’educació tant pels pares de la pública com de la concertada, en concret:
    1. Que es dediqui el percentatge de recursos a l’educació que hi dediquen països del nostre entorn.
    2. Que s’apliquin les mesures correctores que corresponguin per aconseguir la gratuïtat real (increment de la dotació del mòdul del concert, desgravació de les aportacions realitzades, xec escolar, increment de les beques menjador…).
Pablo de Vicente Alumne que ha estudiat a una escola concertada (Girona)
L’escola dels meus fill l’he d’escollir jo com a pare, i no 4 polítics que van canviant de color i que any rere any apliquen canvis dogmàtics per afavorir en un futur les seves tesis de societat que res tenen a veure amb l’educació, la professionalitat i la competitivitat que tota societat moderna requereix.
David Piany Solergbert Pare de alumnes
L’educació en valors i després en aprenentatges ha estat l’essència de les escoles concertades. Només s’ha de mirar la trajectòria personal i professional de la majoria dels ex-alumnes i entendre el tipus d’educació com un dret lliure dels pares a decidir perquè TOTS paguem els nostres impostos. Malauradament quan es fan estudis comparatius no es tenen en compte més enllà de les escoles públiques i així anem de resultats!!! Evidentment, sempre hi ha escoles, projectes i persones que destaquen més enllà del tipus d’educació que tenen.
Neus Vila i Figareda
Penso que la llibertat per triar l’escola dels meus fills i filles està molt per sobre dels corrents polítics del moment. Ens cal un sistema educatiu sòlid i de qualitat. Amb escoles públiques i escoles concertades. Ambdues igual de legítimes i bones per educar el nostre futur.
Antoni Riera Pèrez Pare de alumnes
Veritablement confio en que aquesta iniciativa surti endavant. Tant anys parlant del DRET A DECIDIR i sembla que quan afecta al més important, els nostres fills, és un dret que ens volen robar.
Com podem confiar aleshores si qui predica aquest dret només un fa pels seus interessos? Els pares també tenim drets i a més a més representem els drets dels nostres fills.
Com és possible que en el segle XXI encara hi hagi qui no entengui això?
Volem triar i decidir!!
I en igualtat de condicions doncs paguem els nostres impostos.
José María Roura
Voldria poder escollir lliurement i en igualtat de condicions que la resta de la societat, el model educatiu pels meus fills que jo considero és la més adient segons els valors que la meva dona i jo volem transmetre als nostres fills. Tot això sense menysprear altres models educatius igualment vàlids per a altres famílies. Gràcies
Melquíades Calzado
Els pares som els que decidim el tipus d’escola a la que volem inscriure als nostres fills i volem fer ús del dret a escollir entre altres coses perquè paguem els mateixos impostos que els que trien altres tipus d’escoles. Visca la llibertat i la pluralitat.
Laura Sánchez Coll
Perquè vull que els meus fills puguin estudiar a una escola concertada de la meva lliure elecció, sense cap discriminació per raó de la meva manera de pensar o per la meva capacitat econòmica.
Josep Nadal Rius
Els pares són els únics responsables de l’educació dels seus fills, i tenen dret a poder triar el tipus de col·legi que volen. Que cadascú vagi on vulgui. Els que van a les escoles concertades no intenten imposar ni el seu model ni els seus ideals. Perquè els que no hi van volen imposar el seu model? Deixeu que tothom vagi on vulgui!
Véronique Thomas
S’han de respectar els drets fonamentals i un d’aquest drets és el dret d’escollir la educació dels fills. Es un dret que ningú ens pot treure (com tants d’altres). A més ja hi ha prou oferta educativa per a que la resta de ciutadans escullin la seva opció, per això no s’ha d’eliminar aquesta (escoles concertades i amb educació religiosa, si es vol) per a què altres ciutadans també puguem escollir la nostra opció. La concertada és un complement a la pública que no s’ha de desmerèixer perquè fa el seu paper en aquesta societat i perquè s’ha de ser plural (o no?). No hi ha cap tipus de discriminació en aquests àmbits (s’ho han inventat) i això no pot servir d’excusa. Si així fos cauríem en la situació ridícula de dir que els clubs de futbol també son discriminatoris perquè els equips no son mixtes?
Rosa Mª Modrego
No m’agrada la vida en blanc i negre. M’agraden els colors. És el conjunt de tots els colors amb la seva fantàstica diversitat el que fa que el mon sigui tan maco. No ens imposin un sistema educatiu en blanc i negre: o el que diu el govern, o cap. Deixi’ns ser lliures.
Vicente Contreras Castelló
Treballo de docent en escoles concertades perquè vull, renunciant a treballs millor remunerats, cobrant menys que els meus companys de la pública. Crec que faig bé la meva feina, així ho demostren les proves objectives externes que passen els meus alumnes, i en canvi em sento perseguit, ignorat pels ens públics, que sembla que no valoren la meva feina!
Kepa Aranzábal
w-testimonial {margin-bottom:15px;}